Kornet ledeni desert

Još jedan način pripreme Dr. Oetker ledenog deserta. Korneti, šarene mrvice i zabava za cijelu porodicu…

Potrebni sastojci:

 

Vrijeme pripreme: 1 h (bez hlađenja ledenog deserta u zamrzivaču)
Potrebni sastojci (za 10 korneta po 2 kugle):

▫ 2 vrećice Dr. Oetker Ledeni desert –
Bourbon vanilija
▫ 1 vrećica Dr. Oetker Ledeni desert –
Čokolada
▫ 3dl hladnog mlijeka
▫ 3 dl hladnog slatkog vrhnja

▫ 1 vrećica Dr. Oetker Finesse Bourbon
Vanila arome

▫ 150 g malina
▫ 60 g šećera

Još potrebno:
▫ 200 g čokolade za jelo i kuhanje
▫ 4 kašike ulja
▫ 10 komada korneta za sladoled
▫ Dr. Oetker Mrvice – šarene
▫ Dr. Oetker Choco desert sos

Izrada:

 
 

Prvo miksati sadržaj jedne vrećice ledenog deserta Bourbon vanilije sa po 1 dl hladnog mlijeka i vrhnja za šlag. Pratiti uputstvo sa vrećice. Nakon nekoliko minuta miksanja dodati i Finesse Bourbon Vanila aromu I još malo izmiksati. Smjesu rasporediti u plastičnu posudu za zamrzavanje (zapremine 1l).

Na isti način izmiksati i sadržaj druge vrećice ledenog deserta Bourbon vanilije. 100 g malina pomiješati sa šećerom i usitniti viljuškom, te miješati dok se šećer ne otopi. Tu smjesu dodati u ledeni desert i sve izmiksati. Na kraju dodati i komadiće 50 g svježih malina i lagano promiješati. Smjesu rasporediti u plastičnu posudu za zamrzavanje (zapremine 1l).

Za treći sloj u 2 dl mješavine hladnog mlijeka i vrhnja za šlag izmiksati sadržaj vrećice ledenog deserta od čokolade. Smjesu rasporediti u plastičnu posudu za zamrzavanje (zapremine 1l).

Posude odložiti u zamrzivač na hlađenje najmanje 6h (najbolje preko noći).

Kad je ledeni desert ohlađen, čokoladu otopiti na par sa uljem i promiješati.
Kornete smjestiti u uske čaše ili flašice kako bi stajali uspravno. Na dno svakog korneta sipati po malo otopljene čokolade. Kornete odložiti u frižider na nekoliko minuta da se čokolade stegne. Zatim svaki kornet uroniti u otopljenu čokoladu (pogledati slike pripreme), ocijediti višak čokolade, a zatim čokoladu posuti šarenim Dr.Oetker mrvicama. Ponovo odložiti u frižider na nekoliko minuta kako bi se čokolada stegnula.

Kašikom za sladoled od ledenog deserta formirati kugle i u svaku kornet staviti 2 kugle, kombinacija ukusa po želji (jednu u dno korneta, a drugu nav vrh). Ukrasiti Dr. Oetker šarenim mrvicama, Dr. Oetker čokoladnim sosom i po želji bobičastim voćem.
Poslužiti odmah.

Prijatno!

PDF RECEPT & PRINT