Proteinske palačinke

Odlična brza i ukusna verzija američkih palačinki…

Potrebni sastojci:

Palačinke:
-1 pakovanje Dr. Oetker High Protein
mješavine za palačinke
-3.5 dl mlijeka
-2 kašike Dr. Oetker Vanilla arome

Nadjev:
-200 g grčkog jogurta
-2 kašike meda

Voćni preliv:
-50 ml vode
-150 g malina
-7 g Dr. Oetker Original gustina
-2 kašike meda

Izrada:

Voćni preliv:
Prvo pripremiti voćni preliv (možete ga pripremiti i nekoliko dana ranije i čuvati u frižideru)… U odgovarajućoj šerpici zagrijavati 50 ml vode i maline. Omekšale maline usitniti viljuškom. Gustin pomiješati sa malo vode u smjesu bez grudvica. Po želji voće možete procijediti kako prije dodavanje gustina. Dodati gustin u zakuhalo voće i miješati dok se smjesa blago ne zgusne. Smaknuti sa šporeta pa nakon 10 minuta hlađenja dodati med i promiješati, a zatim preliv ostaviti da se potpuno ohladi.

Palačinke:
U odgovarajućoj posudi pomiješati Dr. Oetker High Protein mješavinu za palačinke i 3.5 dl mlijeka. Dodati i aromu vanilije i promiješati žicom dok ne dobijete glatku smjesu.
Tavu premazati sa malo ulja i zagrijati prvo na jačoj temperturi a zatim temperaturu smanjiti na srednju vrijednost i peći male palačinke (cca po 1.5 min sa svake strane – voditi računa da ne izgore). Od ove količine dobićete oko 10 palačinki.

Nadjev:
Grčki jogurt pomiješati sa medom u glatku masu.

Palačinke filovati prvo nadjevom sa grčkim jogurtom, a zatim i voćnim prelivom. Poslužiti uz dodatno crveno voće i svježu mentu.
Prijatno!

PDF RECEPT & PRINT