Šišarke od Brownies smjese

Dekorativne i jako ukusne. Odlične su kao poslastica za zimske praznike…

Potrebni sastojci:

 

Brownies:
-1 pakovanje (436 g) Dr. Oetker
mješavine za Brownies
– 2 kom jaja
-100 g omekšalog maslaca
-100 ml vode

Još potrebno:
-250 g Nutelle
-100 g mljevenih pečenih lješnjaka
-50 g omekšalog maslaca
-cca 0.75 ml soka cijeđene
narandže
-Čokoladne pahuljice (u obliku
školjkica)

Izrada:

 
 

Brownies:
U odgovarajuću posudu sipati Brownies mješavinu, dodati jaja, maslac i vodu i mikserom izmiksati dok se ne dobije ujednačena glatka smjesa. Na kraju dodati i čokoladne komadiće iz pakovanja i još jednom promiješati.
U pakovanju dobijete i kartonski kalup za pečenje, pa ga je prvo potrebno složiti prema uputstvu.
Unutrašnjost kalupa blago premazati maslacem. Smjesu izliti u kalup i poravnati.
Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 160 °C oko 35 minuta (temperaturu i dužinu pečenja prilagodite vašoj rerni). Pečen kolač malo prohladiti i lagano nožem proći između ivica kalupa i kolača.

Kolač izmrviti u odgovarajućoj posudi i dodati mu nutelu, mljevene pečene lješnjake, 50 g maslaca i 3 kašike soka od narandže. Sve umijesiti rukama dok se ne dobije kompaktna smjesa pogodna a oblikovanje. Po potrebi dodati i ostatak soka od narandže kako bi dobili smjesu odgovarajuće čvrstoće.

Za 1 šišarku je potrebno oko 55-60 g smjese. Prvo oblikujte formu nalik zarubljenoj kupi, a zatim od dna počnite utiskivati čokoladne pahuljice u obliku školjkica. Ponavljajte postupak dok ne obložite kompletnu “šišarku” (pogledati slike pripreme).

Napomena: Od ove smjese dobićete 14 šišarki, a ako želite možete napraviti nekoliko šišarki, a od ostatka smjese možete praviti i pops kuglice i uvaljati ih u lješnjake ili umočiti u čokoldanu glazuru.

Prijatno! ❤️

PDF RECEPT & PRINT