Banana split ledeni desert

Klasik koji savršeno prija u ljetnim toplim danima…

Potrebni sastojci:

 

Vrijeme pripreme: 1 h (bez hlađenja ledenog deserta u zamrzivaču)
Potrebni sastojci (za 6 porcija):

▫ 2 vrećice Dr. Oetker Ledeni desert –
Bourbon vanilija
▫ 1 vrećica Dr. Oetker Ledeni desert –
Čokolada
▫ 3dl hladnog mlijeka
▫ 3 dl hladnog slatkog vrhnja

▫ 1 vrećica Dr. Oetker Finesse Bourbon
Vanila arome

▫ 150 g malina
▫ 60 g šećera

Još potrebno:
▫ 2 vrećice Dr. Oetker Original Šlaga
▫ 2 dl ladnog mlijeka

▫ 6 manjih banana

▫ Dr. Oetker Toffee desert sauce
▫ Dr. Oetker listići badema

▫ svježe bobičasto voće
▫ listići mente

Izrada:

 
 

Prvo miksati sadržaj jedne vrećice ledenog deserta Bourbon vanilije sa po 1 dl hladnog mlijeka i vrhnja za šlag. Pratiti uputstvo sa vrećice. Nakon nekoliko minuta miksanja dodati i Finesse Bourbon Vanila aromu I još malo izmiksati. Smjesu rasporediti u plastičnu posudu za zamrzavanje (zapremine 1l).

Na isti način izmiksati i sadržaj druge vrećice ledenog deserta Bourbon vanilije. 100 g malina pomiješati sa šećerom i usitniti viljuškom, te miješati dok se šećer ne otopi. Tu smjesu dodati u ledeni desert i sve izmiksati. Na kraju dodati i komadiće 50 g svježih malina i lagano promiješati. Smjesu rasporediti u plastičnu posudu za zamrzavanje (zapremine 1l).

Za treći sloj u 2 dl mješavine hladnog mlijeka i vrhnja za šlag izmiksati sadržaj vrećice ledenog deserta od čokolade. Smjesu rasporediti u plastičnu posudu za zamrzavanje (zapremine 1l).

Posude odložiti u zamrzivač na hlađenje najmanje 6h (najbolje preko noći).

Prije serviranja banana split deserta pripremiti i šlag… U hladno mlijeko dodati sadržaj vrećica Dr. Oetker Original šlaga i miksati nekoliko minuta.

Banane oguliti i po dužini prerezati ih na polovine.

U odgovarajućim posudama između polovina banana rasporediti po 3 kugle sladoleda, vanilija, čokolada i malina. Na svaku kuglu i uzduž banana pomoću poslastičarske vrećice i željenog zvjezdastog nastavka nanijeti umućeni šlag. Sve preliti sa malo Dr. Oetker Toffee desert sosa i posuti Dr. Oetker listićima badema. Ukrasiti svježim bobičastim voćem i listićima mente.

Prijatno!

PDF RECEPT & PRINT